FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.07.2025 klo 03:29:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: [email protected]

Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Täällä muistelemme Euro 2000-hulinoita  (Luettu 6260 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 24.11.2009 klo 20:36:58

Hollannin ja erityisesti Kluivertin totaalinen munaus Italiaa vastaan jäi päällimmäisenä harmittamaan.
Pallo pilkusta tolppaan totaalinen munaus? Kluiverthan kuitenkin oli ainut oranssipaita joka sai pallon rankkariskabassa maaliin.
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #26 : 24.11.2009 klo 20:38:19

Mutta onhan se myönnettävä, että eihän Romania Hagin lopettamisen jälkeen ole ollut se sama Romania, jota Hagin aikana symppasin.

Eihän kyse ollut kuitenkaan pelkästään Hagista. Olihan Romanialla oma kokonainen "kultainen sukupolvensa", johon kuuluivat myös ainakin Prunea, Stelea, Belodedici, Lupescu, Petrescu, Popescu ja Munteanu.
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 25.11.2009 klo 00:49:31

Pallo pilkusta tolppaan totaalinen munaus? Kluiverthan kuitenkin oli ainut oranssipaita joka sai pallon rankkariskabassa maaliin.

No ei ole varsinaisesti mikään onnistunutkaan pilkku.
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 26.11.2009 klo 11:09:11

No ei ole varsinaisesti mikään onnistunutkaan pilkku.
Ihmettelinkin vain, miksi puhuttiin "erityisesti Kluivertin" totaalisesta munauksesta, kun mies oli ainut joka onnistui pilkkujen ammunnassa edes vähän alusta.
Histo

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 27.11.2009 klo 03:55:45

Jos hulinasta puhutaan, niin miten olisi Jugoslavian kisat?

Ensin tasapeli Slovenian kanssa pelissä, jota ensimmäistä arvoturnauspeliään pelannut Zahovičin joukkio johti 3-0. Siniša Mihajlović otti tässä vaiheessa toisen keltaisen joutuen ulos. Hänen ollessaan katsomossa Jugoslavia tasoitti avauspelin muutamassa minuutissa ja voitti perään Norjan 1-0. Sitten Siniša palasi ja seurasi huima lohkon finaali (jonka sähköt katkonut ukkosmyrsky osin pilasi itseltäni) Espanjan taisteltua tappiolta ja putoamisen partaalta lisäajalla voittoon 4-3. Tapsan "ulkona"-huuteluista huolimatta Jugoslavia pääsi jatkoon kakkosena, kun Norja jämähti maalittomaan Slovenian kanssa. Mihajlovićin puolustus otti vielä kuusi maalia lisää takkiin puolivälierässä Alankomailta eli jugoille neljässä pelissä saldo 1-1-2, maalit 8-13. Savo Milošević jakoi maalikuninkuuden Kluivertin kanssa, kun tämä "munasi totaalisesti" (hehe) välieräpilkun peliajalla.
kluru

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 27.11.2009 klo 04:04:59

Hollanti-Italia -pelin kun sais jostain torrenttina..

Hoopi-Hännisen campionet jossain Hollannin pelissä missä ne johti monella maalilla NEVÖ FÖGET :D Tuoppi
Dirk Kuyt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat ja suomalaisten jengit ulkomailla


Vastaus #31 : 27.11.2009 klo 22:01:00

Italian sumputtamalla hankittu finaalipaikka teki aiemmin ei niin suuria intohimoja puolesta tai vastaan herättäneestä joukkueesta heti Brasilian jälkeen suurimman henkilökohtaisen inhokin maajoukkuefutiksessa eikä viha ole laantunut tänä päivänäkään. Voiton karkaaminen maalta aivan finaalin loppuhetkillä lienee edelleen yksi suurimpia riemunhetkiäni ei-suomalaisen maajoukkuefutiksen parissa. ;)

Parhaimmat klassikkohetket kisoista tässä topicissa onkin jo muisteltu, mutta lisättäköön tuohon huikaisevaan Espanja-Jugoslavia lohkofinaalin muisteloon vielä se, että loppuhetken maalien lisäksi lisäjännitystä otteluun toivat myös ne kentälle tuomarin kanssa keskustelemaan juosseet kiihkomieliset jugoslaavi(serbi)kannattajat. Mahtoikohan putkareissu kannattaa kun joukkue kuitenkin pääsi lopulta jatkoon ilman kannattajien hulinointejakin...
Hodari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rahattomat perinneseurat


Vastaus #32 : 27.11.2009 klo 22:10:12

Tuohon Espanja-Jugot peliin kuuluu ehdottomasti tämä video: http://www.youtube.com/watch?v=rn9nW7ZabYM
Kaikki kolme pätkää huikeaa tykitystä.
Histo

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 29.11.2009 klo 05:24:42

loppuhetken maalien lisäksi lisäjännitystä otteluun toivat myös ne kentälle tuomarin kanssa keskustelemaan juosseet kiihkomieliset jugoslaavi(serbi)kannattajat. Mahtoikohan putkareissu kannattaa kun joukkue kuitenkin pääsi lopulta jatkoon ilman kannattajien hulinointejakin...
Joo nämä unohtuivat. Voittomaalin tehnyt Alfonso taisi olla siinä mukana suojelemassa tuomareita? Putkareissun lisäksi lienee jatkossa kv. turnauksiin meno hankaloitunut? Varmaan kannatti siis.
Koipsin kasvatti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: punamustat, KoiPS


Vastaus #34 : 15.12.2009 klo 17:53:11

Norja - Espanja nevö föget. Myhre Ylos
Sandels

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #35 : 02.01.2010 klo 07:06:51

Oli kyllä hienot kisat! Ylos

Ja nopeasti on 10 vuotta mennyt, huh. Mökillä katsottu finaali ja kisojen avausottelu vielä kirkkaana mielessä. Hollanti - Italia ottelu toki on yksi arvokisojen legendaarisimpia otteluita. Kuten joku muukin tuossa kirjoitteli, niin Abel Xavierin aiheuttama pilkku ja Ranskan jatkopaikka kultaisella maalilla vitutti suunnattomasti nuorta poikaa tuolloin, mutta nykyään Portugali kuuluu todellakin inhokkien top 3:een. Finaalissa symppasin Italiaa ja katkerasti päättyi ilta enon kesämökillä tuolloin kun voitto valui Ranskalle, joka oli ehkäpä se vastenmielisin jengi siihen aikaan.

Lisäksi mieleen on jäänyt Norja - Slovenia matsi laivalla katsottuna. Pelillisesti ihan paskaa, mutta jostain syystä muistan sen matsin hyvin.

Tarra-albumi löytyi myös ja se oli toki kova sana. Jumalauta miten hienoja aikoja! :) Ylos

« Viimeksi muokattu: 02.01.2010 klo 07:08:22 kirjoittanut Sandels »
bunga bunga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Maakuntien Suomi, tekonurmet


Vastaus #36 : 06.03.2012 klo 01:56:28

Olivat itsellä ne kisat joista tuolloin 10-vuotiaan intohimo tähän päivään kantaa.

Draamaa huokuvat kisat ja erityismaininta vielä Zidanen pilkulle Portugali-pelissä. Joskus jopa kuulin huhun että Figo olisi riisunut paidan ennen kuin sitä edes ehtittiin antaa. Totta tai ei niin palloa tuskin sen vakuuttavammin ylänurkkaan siinä tilanteessa moni historiamme jalkapalloilija olisi saanut.

2000-kisojen tähtien 11-metrisdraamasta toivoisi uusintaa 2012-kisoihin. Onnistujina/epäonnistujina C. Ronaldo, Rooney ja kumppanit

Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los gurús del real de madrid


Vastaus #37 : 06.03.2012 klo 02:51:59

Ekat kisat, mitä itse on tullut väijyttyä ja varmaan myös ihan ekat futismatsit, mitä on tullut nähtyä. Meillä oli silloin meidän junnujoukkueessa PJK:ssa joku skaba, jossa piti veikata voittajaa ja voittajat saivat sitten jonkin palkinnon(en tosin muista enää, mikä se oli). Itsehän en tiennyt sitten yhtään, että millä maalla voisi olla mahdollisuuksia kisoissa ja niinpä sitten isäni vinkistä valitsin Ranskan. Ai että sitä pikkupojan riemua, kun Trézéguet pisti pallon finaalin jatkoajalla maalin kattoon! :)

Siitä on lähtenyt oma jalkapallonseuraamisura käyntiin, joten ehdottomasti yksi itselle merkitykseltään suurimmista turnauksista, vaikka muistikuvat eivät finaalia lukuunottamatta juuri kovin selviä ole.

OT:nä mainittakoon, että on tullut oltua siitä eteenpäin joka kerta eri joukkueen wagonissa arvokisoissa.

2000: Ranska
2002: Brasilia
2004: Portugali
2006: Ei selvää suosikkia
2008: Espanja
2010: Uruguay

Tämän vuoden kisoissa tosin on hyvin suuri vaara, että tulee hypättyä jälleen manoloiden bandikseen, kun Etelä-Amerikan maita(sekä luonnollisesti Suomea) ei kisoissa nähdä.

Edit. Itselläkin muuten vielä se Paninin tarra-albumi tuolta vuodelta tallessa. Ylos
Totaalvoetbal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sex on the pitch with Antti Muurinen


Vastaus #38 : 06.03.2012 klo 10:59:17

Toldo, Toldo ja vielä kerran Toldo. Huikeita torjuntoja ja pelastuksia läpi turnauksen joiden myötä hän iski itsensä lopullisesti maailman johtavien maalivahtien joukkoon. Siinä missä nämä olivat Toldon kisat niin kyllä Francesco Totti on nostettava myös esiin. Aivan maaginen turnaus jonka yksi kohokohdista oli kantapääalustus ennen Delvecchion finaaliosumaa. Finaalin loppuratkaisu on muutenkin yksi legendaarisimmista arvokilpailuissa, kun vaihtopenkillä käynnistyneet mestaruusjuhlat katkaistiin lisäajalla Wiltordin toimesta. Kyllä kävi sääliksi Toldoa, joka oli pelannut aivan loistavat kilpailut ja sitten menee päästämään aivan jalan juureen tulleet laukauksen maaliin. Vaikea pallo mutta kuitenkin...

Loistavasti menee Pires päädystä... siellä on Trezeguet... ampuu Ranskan... Euroopan mestariksi... Ranska tekee jalkapallohistoriaa :(
Linde

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 17.04.2012 klo 20:19:32

Finaali iltana ukkosti niin perkeleesti.
SOINIO

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 15.02.2015 klo 22:41:11

Tulipahan katsottua ensimmäistä kertaa ihan 15 vuoteen tämän turnauksen loppuottelu.

Lainaus
Ranska: Barthez; Thuram, Blanc, Desailly, Lizarazu; Vieira, Deschamps; Djorkaeff, Zidane, Dugarry; Henry

Italia: Toldo; Cannavaro, Nesta, Iuliano, Maldini; Pessotto, Albertini, Di Biagio, Fiore; Totti, Delvecchio

Lemerre oli vaihdellut turnauksen edetessä kahden ja kolmen pelaajan keskikentän pohjarakenteiden välillä, ja esimerkiksi välierässä sekä Vieira että Petit olivat pelanneet Deschampsin kanssa. Finaaliin Lemerre valitsi kuitenkin 4-2-3-1:n. Djorkaeff ja Dugarry pelasivat laidoilla ja Henry piikissä.

Zoffin systeemihän oli hieman epäsymmetrinen. Cannavaro ei oikealla noussut lainkaan, vaan Pessotto huolehti siellä leveydestä hyökättäessä. Maldini taas nousi laidallaan, minkä myötä Fiore saattoi liikkua laajemmin. Syvältä puolustettaessa Pessotto pyrki putoamaan ihan puolustuslinjan tasalle muodostamaan näin viiden linjan. Pessottohan korvasi oikealla laidalla pelikiellossa olleen Zambrottan. Totti palasi avaukseen hyökkäyksessä. Yllätysvalinta oli kuitenkin toinen hyökkääjä Delvecchio, joka oli avauksessa ensi kertaa turnauksessa - mitä ilmeisimmin Zoff haki kärkeen pelaajaa, joka voisi toimia pitkien pallojen kohteena ja pelata palloa selkä maaliin päin.

Ensimmäisellä puoliajalla Ranska hakkasi paljolti päätään seinään keskustasta, kun sillä ei ollut varsinaisia laitureita lainkaan. Thuram nousi laidallaan erittäin vähän - mahdollisesti siksi, että Italia pelasi kuitenkin käytännössä kahdella hyökkääjällä, joten Lemerre halusi pitää kolme puolustajaa alhaalla näitä vastaan. Näin ollen Maldini saattoi hyvin kaventaa keskelle Djorkaeffin mukana, joten Italialla oli erittäin vahva miehitys keskustassa. Dugarryhan nyt oli lähinnä Zidanen kaveri Bordeaux'n ajoilta. Sen verran alhaalla Italian puolustus luonnollisesti pyrki pelaamaan, ettei Henrylle voitu pelata selustaan.

Italian hyökkäyspelin oli luultavasti tarkoitus perustua pitkälti vastahyökkäyksiin, joissa palloa pyrittiin nopeasti riiston jälkeen pelaamaan Delvecchiolle juoksuun. Hitaissa hyökkäyksissä Italia ei juuri uhkaa luonut. Olihan Pessottokin kuitenkin lähinnä haalariosaston miehiä sekä Albertini ja Di Biagio taas tasapainottavia pelaajia. Italia pyrki varsin usein pelaamaan palloa oikealle laidalle keskityspaikkaan, mistä sitten haettiin Delvecchiota boksissa.

Avauspuoliajan alkupuolella Delvecchio oli päästä karkuun, kun Totti jatkoi yhdellä kosketuksella Albertinin pian riiston jälkeen pelaaman syötön Ranskan puolustuksen selustaan, mutta Barthez ehti siivoamaan pallon boksin rajoilta. Kerran myöskin Henry meinasi päästä karkuun Nestan ja Cannavaron välin venyttyä liian suureksi vastaiskun vastaiskussa, mutta Cannavaro hoiti homman kotiin tylysti taktisella rikkeellä. Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri varsinaisia maalipaikkoja nähty.

Tauolla ei tehty pelaajavaihtoja. Varsin pian kuitenkin Zoff vaihtoi Fioren Del Pieroon. Vaikka Italia oli avauspuoliajallakin pelannut käytännössä kahdella hyökkääjällä, Totti ei juuri boksipreesensiä tuonut, vaan hän pyrki järjestelemään peliä alempana. Del Piero olikin omiaan tuomaan lisää päänvaivaa Ranskan puolustukselle. Vain parin minuutin jälkeen Totti onnistuikin kantapääsyötöllä pelaamaan Pessotton hyvään keskityspaikkaan oikealla, ja Delvecchio onnistui ohjaamaan pallon maalin edestä verkkoon, kun Italialla oli nyt kaksi hyökkääjää boksissa. Myös vastahyökkäyksissä se, että Tottilla oli nyt pelattavinaan sekä Delvecchio että Del Piero, oli parempi tilanne kuin avauspuoliajalla, jolloin Delvecchio joutui paljolti yksin jahtaamaan epätoivoisia palloja. Varsin pian Italia saikin huippupaikan, kun Totti sai pallon Ranskan linjan eteen ja vapautti Del Pieron vasemmalta puolittaiseen läpiajoon, mutta tämä laukoi ohi maalin.

Aluksi Tottin tehtävänä oli tässä puolustaa vasenta laitaa pallottomassa vaiheessa. Loppua kohden Zoff sitten vaihtoi tuoreemman Del Pieron laidalle Tottin tullessa Delvecchion taakse. Tältä paikalta taustanoustessaan Del Piero sai sitten Ambrosinin syötöstä toisen huippupaikkansa. Jatkoajalle Zoff vaihtoi taas Tottin ja Del Pieron paikat.

Lemerre vaihtoi Dugarryn Wiltordiin ja Zoff Di Biagion Ambrosiniin, mutta nämä olivat pitkälti ihan yksi-yhteen-vaihtoja. Noin vartti ennen loppua Trezeguet korvasi Djorkaeffin ja tuli sentteriksi. Aiemmin turnauksessa Anelka oli saanut selvästi enemmän peliaikaa, mutta Lemerre haki kentälle luultavasti vahvaa pääpelaajaa. Ranskalla oli tässä vaiheessa kentällä kolme varsin selkeää hyökkääjää. Tasoitus oli pitkälti Trezeguet'n ansiota, kun tämä voitti Barthezin läheltä omaa boksia vetämästä jo toivotaan-toivotaan-henkisestä vaparista pääpallon sata-nolla Iulianolta ja sai vielä suunnattua pallon kohti Wiltordia. Cannavaro ei saanut palloa ilmasta poikki, eikä Nesta ehtinyt millään peittämään, joten Wiltord laukoi pelin tasoihin.

Lemerre oli muutama minuutti aiemmin vielä hakenut lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla Lizarazun Piresiin. Montella taas korvasi jo kaikkensa joukkueelle juosseen Delvecchion.

Ranska jatkoi jatkoajalla pelaamista käytännössä kolmen alakerralla, kun Pires jatkoi vasemmalla erittäin hyökkäävässä roolissa, mitä kautta voittomaali sitten syntyi. Cannavaro pelasi lähellä omaa boksia vaikeahkon syötön kylkiasennossa olleelle Albertinille, joka ei saanut palloa haltuun, vaan se pomppasi Piresille. Pires lähti kuljettamaan ja ohitti Cannavaron helposti. Iuliano yritti luultavimmin lähinnä pitää huolta siitä, että palloa ei päästä pelaamaan hänen ja Toldon väliin, ja kun Trezeguet tekikin pienen liikkeen taaksepäin ja syöttö tuli kohdalleen, Ranska oli Euroopan mestari.

Italiahan oli pelannut välieränsä jälkimmäisenä eli vasta torstaina, ja lisäksi se oli joutunut taistelemaan Hollantia vastaan täydet kaksi tuntia ja siitäkin suurimman osan alivoimalla. Tämä kenties sitten näkyi jo jatkoajalla, kun Italia alkoi väsähtää ja Ranska sai selkeämmin painetta sen puolustukseen. Sinänsähän Italian olisi pitänyt kyllä 1-0 hoitaa kotiin. Sillä ei ollut varsinaisella peliajalla oikeastaan mitään hätää, sillä Ranska ei hallinnastaan huolimatta huippupaikkoja kyennyt luomaan Italian puolustaessa varsinkin keskustan todella tiiviisti. Lisäksi Italia pystyi varsin hyvin rauhoittamaan peliä pallollisena.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2015 klo 22:43:37 kirjoittanut SOINIO »
aijaha

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 15.02.2015 klo 23:44:33

Ekat kisat, mitä itse on tullut väijyttyä ja varmaan myös ihan ekat futismatsit, mitä on tullut nähtyä.
Incrível paljastui sitten näköjään jonneksi, vaikka ajattelin että on Barca-fanien ns. kypsempää ikäluokkaa. Tai no, onhan tuo spämmi noissa liveketjuissa sen verran vuolasta ettei nyt ihan puun takaa tämäkään tullut. :D
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los gurús del real de madrid


Vastaus #42 : 15.02.2015 klo 23:57:04

Incrível paljastui sitten näköjään jonneksi, vaikka ajattelin että on Barca-fanien ns. kypsempää ikäluokkaa. Tai no, onhan tuo spämmi noissa liveketjuissa sen verran vuolasta ettei nyt ihan puun takaa tämäkään tullut. :D

Kyllä. 22-vuotias Barça-jonne. 8) Yritän kerätä kaikin voimin kokemusta, mutta aika ei mene yhtään nopeampaa. Joskus vielä voin kutsua itseäni hyvällä omallatunnolla setämieheksi. >:(

Edit. Puolustuksekseni sanon vielä, että kiima ei katso ikää. Meno lienee vuolasta vielä kymmenenkin vuoden päästä, kunhan Dieter Bohlenilla aka Catweazlella kestää kärsivällisyys kanssani.

Sori vielä OT:sta, mutta toi alotti.
aijaha

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 16.02.2015 klo 00:00:49

Kyllä. 22-vuotias Barça-jonne. 8) Yritän kerätä kaikin voimin kokemusta, mutta aika ei mene yhtään nopeampaa. Joskus vielä voin kutsua itseäni hyvällä omallatunnolla setämieheksi. >:(
Juu no kyllä sitä taitaa keretä setämieheilemään ihan rauhassa, hyvässä ja pahassa, miten kukakin sen nyt ottaa. :)
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 16.02.2015 klo 11:41:34

Zoffin systeemihän oli hieman epäsymmetrinen. Cannavaro ei oikealla noussut lainkaan, vaan Pessotto huolehti siellä leveydestä hyökättäessä. Maldini taas nousi laidallaan, minkä myötä Fiore saattoi liikkua laajemmin. Syvältä puolustettaessa Pessotto pyrki putoamaan ihan puolustuslinjan tasalle muodostamaan näin viiden linjan. Pessottohan korvasi oikealla laidalla pelikiellossa olleen Zambrottan. Totti palasi avaukseen hyökkäyksessä. Yllätysvalinta oli kuitenkin toinen hyökkääjä Delvecchio, joka oli avauksessa ensi kertaa turnauksessa - mitä ilmeisimmin Zoff haki kärkeen pelaajaa, joka voisi toimia pitkien pallojen kohteena ja pelata palloa selkä maaliin päin.

Oliko tosiaan niin, että tuo Zoffin formaatti oli "epäsymmetrinen 4-4-2"? Minulla ei ole omaa muistikuvaa, mutta "historiankirjoissa" Italian väitetään pelanneen noissa kisoissa 3-5-2:sta.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa