FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.07.2025 klo 22:50:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: [email protected]

Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle

Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Kirjoittaja Aihe: Afrikan mestaruusturnaus 2015 + karsinnat  (Luettu 40627 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bunuel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #250 : 09.02.2015 klo 08:57:49

Mielestäni kurittomuutta on nähty turnaus turnaukselta aina vain vähemmän mikä osaltaan johtaa siihen että ne ovat myös tavallaan tylsemmät. Taktinen kurittomuus on vähäisempää ja pelaaminen on tarkempaa ja tietyistä sikailuista huolimatta pelikään ei ole niin hengenvaarallista kuin aiemmin. Ero on valtava kun miettii vaikkapa jotain Kongon demokraattista tasavaltaa kymmenisen vuotta sitten ja nyt.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #251 : 09.02.2015 klo 10:35:10

Afrikan mestaruusturnausta katsellessa olen usein miettinyt, millaista menestystä joku todella kovan profiilin ammattilaisvalmentaja voisi kisoissa saavuttaa. Olisiko todella organisoitu pelaaminen avain mestaruuteen turnauksessa, jossa tietynlainen kurittomuus pääsee valloilleen jopa Euroopassa pelaavien pelaajien keskuudessa. Lopulta päätin kuitenkin heittää tuon ajatuksen romukoppaan. Tuo turnaus ja Afrikan jalkapallo tuntuu olevan niin oma maailmansa, että se asettaa myös valmentajille erilaiset vaatimukset.
Hyvin mietitty. Itseäni öklöttää stereotyyppiset puheet "kurittomista mutta taitavista afrikkalaisista", koska kyllä ne tosiaan Euroopassa pärjäävät hyvin tiukankin sapluunan kanssa. Eilisessä finaalissa porukka olikin sitten levällään kuin Jokisen eväät, ja tuo sama ajatus heräsi minullekin mieleen.

Jännittävä finaali. Hienoja ohituksia, surkeita laukauksia ja huikea pilkkukisa.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #252 : 09.02.2015 klo 10:42:04

Samalla Renard taisi nousta ensimmäiseksi valmentajaksi, joka on voittanut Afrikan mestaruuden kahden eri maajoukkueen peräsimessä.

Näin se taitaa olla: http://pulse.ng/sports/football/afcon-2015-final-herve-renard-vs-avram-grant-history-makers-id3466532.html

Uutinen
An unsuccessful player, Trash collector businessman, Herve Renard can become the first coach to win the African Cup of Nations with two countries  and in a close year of three


Vaikkei finaalin pelillinen taso lopulta finaaleille tuttuun tapaan päätä huimannut, niin olihan siinä draaman kaarta taas kylliksi. Ja intensiteetti oli kieltämättä korkea. Tuomarivirheistä pahimpana pidin Ghanan saamatta jäänyttä kulmapotkua, kun yksikään tuomareista ei nähnyt Ayewin vaparin muuttaneen suuntaa Norsujen muurista. Olisihan siellä toisella puoliajalla toki voinut myös Baillylle ja Boyelle keskinäisestä törttöilystään varoituksen antaa, niin olisi saatu vähän jäitä hattuun.

Pilkuilla mentiin sitten varsin pitkän kaavan kautta. Koomisinta rankkarikisassa oli vaihtomiesten Tallon ja Acheampongin lähes identtiset maalista ohi -vedot. "You had one job. One job" -ketjuun nämä. Puujalkapuolustajilta sen sijaan melkoisen vakuuttavaa suorittamista. Mm. Harrison Afful näytti niin hermostuneelta, että olin aika varma, että pilkusta ei tule mitään, mutta niinpä vain Afful sijoitti ylänurkkaan kenties koko kisan komeimman rankkarin. Melkoinen sulaminen kyllä Ghanalta tuo 2-0 -johdon menetys.

Kisojen suurimmaksi sankariksi nousi tietysti veteraanimaalivahti Boubacar Barry. Kisojen ensimmäinen peli loppuottelussa, ja rankkarikisassa yksi torjuttu ja yksi upotettu pilkku. Barryn pelleilyissä (=psyykkailussa) näin itse jotain timkrulmaisuutta, mutta eipä tuo lopulta ratkaisevaan rooliin noussut. Ei muuten ollut ensimmäinen Barryn upottama rankkari, vaan myös Lokerenissa hän oli yhdestätoista metristä onnistunut maalin tekemään, jossain taannoisessa 4-0 -voitossa.

Kova oli kohtalo tietenkin Ghanan vahdilla Brimah Razakilla, jolle rankkarikisa oli ainakin maajoukkuetasolla ensimmäinen. Tuskinpa veskareiden tulee liiemmin noita pilkkuja treenailtua. Ghanan joukkueen ikärakenne on kuitenkin sellainen, että jokaisella on halutessaan ja joukkueeseen mahtuessaan helposti käytännössä useammatkin kisat vielä jäljellä. Saapa nähdä tosin, keskittyykö Asamoah Gyan jälleen seurajoukkueuraansa ja vetäytyy maajoukkueesta. Aika kova ja symbolinen ratkaisu Gyanilta (vai koutsilta?) joka tapauksessa poistua kentältä juuri ennen rankkarikisaa. Historia painoi harteilla melkoisen raskaasti.

Turnauksen maalipörssin voitto meni jakoon peräti viiden kolme maalia tehneen pelaajan kesken, mutta virallisesti maalikunkun titteli ojennettiin Andre Ayewille, koska tältä löytyi myös kaksi maalisyöttöä. Kisojen parhaan pelaajan palkinto meni Christian Atsulle, kuten joku jo mainitsikin. Kisojen fair play -pelaajaksi valittiin niin ikään Ghanan Kwesi Appiah ja fair play -joukkueen palkinto meni Kongon Tohtoreille.

Ihan viihdyttävä turnaus sinänsä, joka kuitenkin muistetaan valitettavasti varmaan tämän rankkarikisan ohella lähinnä negatiivisista asioista: 1) D-lohkon toisen jatkopaikan arvonnasta, ja 2) PTG:n kannattajien häiriökäyttäytymisestä ja välieräottelun keskeyttämisestä.

Muuten ei mikään joukkue oikein erityisesti hurmannut kisojen alusta lähtien ja aika harvassa olivat ainakin omasta mielestäni myös "uudet" pelaajat, jotka olisivat nousseet näiden kisojen myötä tähtiluokkaan. Max Gradel oli alussa sellainen, mutta hävisi lopulta kuvasta kovissa peleissä. Toki finalistien puolustuspään pelaajat vakuuttivat kovuudellaan ja Christian Atsu ja Serge Aurier jatkoivat nousuaan kohti maailman huippua. Isäntien Javier Balboa teki toki myös vaikutuksen.

Jatkoa ajatellen sopisi toivoa, että sääntöjä rukataan sen verran, ettei arvontoja lohkovaiheen päätteeksi enää tarvittaisi. Toivoisin myös, ettei Asian Cupin kanssa tulisi päällekkäisyyksiä ja että Afrikassakin siirryttäisiin pitämään kisoja neljän vuoden välein, mutta nämä toiveet tiedän kyllä turhiksi.

Mielenkiintoinen seikka on, että vaikka vuosien 2019 (Kamerun), 2021 (Norsunluurannikko) ja 2023 (Guinea) kisaisännät on jo valittu, vasta huhtikuussa selviää, missä seuraavat vuoden 2017 kisat pidetään. Alun perin ne piti pitää Etelä-Afrikassa, mutta Libyan sisällissodan takia kisajärjestysten paikkaa vaihdettiin, ja Etelä-Afrikka sai vuoden 2013 kisat ja Libya nuo vuoden 2017 kisat. Viime elokuussa Libya kuitenkin luopui isännyydestä ja haku avattiin uudelleen. Nyt hakijoita on neljä, ja isäntä valitaan joukosta Algeria, Egypti, Gabon ja Ghana. Egyptin eiliset hulinat eivät varmasti nosta sen osakkeita ja Gabon järjesti vasta vuonna 2012 kisat (kuten toki PTG:kin). Jäljelle jäisi Algeria ja Ghana, ja itse veikkaisin mutulla valinnan osuvan Algeriaan.
Bunuel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #253 : 09.02.2015 klo 15:41:52

En tiedä näkikö meistä kukaan vuoden 1992 finaalia mutta eilinen oli varmaan aika tarkka uusinta siitä. Hieno pilkkuskaba mutta ei kuitenkaan ikimuistoisin näissä karkeloissa, vuoden 2006 puolivälierä Norsut - Kamerun oli vielä huikeampi.

Eto'o             1- 0 Drogba             1- 1
Geremi            2- 1 Kolo Touré         2- 2
Atouba            3- 2 Baky Koné          3- 3
Ngom Kome         4- 3 Faé                4- 4
Meyong Zé         5- 4 Arouna Koné        5- 5
Makoun            6- 5 Kouassi            6- 6
Song              7- 6 Romaric            7- 7
Saidou            8- 7 Boka               8- 8
Douala            9- 8 Zokora             9- 9
Bikey            10- 9 Zoro              10-10
Souleymanou      11-10 Tizié             11-11
Eto'o (miss)     11-11 Drogba            11-12


Jokainen rankku siis onnistui kunnes tokan kierroksen aloittaneista Etoo mokasi ja Drogba onnistui. Boubacar Barry oli tuolloin penkillä ja Jean-Jacques Tizie tolppien välissä. Kisoista jäi käteen silloin hopeat - Henri Michelin valmentamat norsut hävisivät finaalissa isäntämaa Egyptille 120 minuutin maalittoman pelin jälkeen tietysti rankkareilla. Drogba mokasi silloin heti ekan vedon.
Eki83

Poissa Poissa


Vastaus #254 : 09.02.2015 klo 16:56:24

Kisojen suurimmaksi sankariksi nousi tietysti veteraanimaalivahti Boubacar Barry. Kisojen ensimmäinen peli loppuottelussa, ja rankkarikisassa yksi torjuttu ja yksi upotettu pilkku.

Kyllähän tuo kaksikin koppasi. Ghanan kolmannen vetäjän ja viimeisen. Ghanan Razak sen sijaan ei ollut kertaakaan edes kovin lähellä.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #255 : 09.02.2015 klo 17:24:18

Kyllähän tuo kaksikin koppasi. Ghanan kolmannen vetäjän ja viimeisen. Ghanan Razak sen sijaan ei ollut kertaakaan edes kovin lähellä.

Totta. Jostain tuntemattomasta syystä unohdin laskea veskariveljen vetämän pilkun.
joe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: .


Vastaus #256 : 09.02.2015 klo 21:42:42

Tässä oma All-star XI:ni. Penkin päässä vanha kunnon Claude Le Roy.

Uutinen

                    Mafoumbi

Aurier----Bougherra----Boye------Afful

Gradel----Chikhaoui----Acquah------Atsu

              Bifouma-----Mbokani


Formaatiota en jaksanut miettiä tarkemmin. Penkille voisivat mahtua ainakin Aïssa Mandi, André Ayew, Javier Balboa, Ahmed Akaïchi sekä Robert Kidiaba. Hienot kisat, hienot kolme viikkoa. Jos jotain valittamista tässä pitäisi keksiä, niin tuo kaavio ei oikein ollut mistään kotoisin. Unelmafinaali Algeria-Norsunluurannikko nähtiin jo ihan liian aikaisin puolivälierissä, ja tuo olikin yksi kisojen viihdyttävimmistä ja tasokkaimmista otteluista.
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #257 : 09.02.2015 klo 22:38:57

Avram Grantilla alkaa olla aika komea kimara noita kakkossijoja. Valioliiga, UCL, FA Cup, Liigacup ja nyt vielä tämä.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #258 : 10.02.2015 klo 10:00:17

Avram Grantilla alkaa olla aika komea kimara noita kakkossijoja. Valioliiga, UCL, FA Cup, Liigacup ja nyt vielä tämä.

"Viis mestaruutta, hei..."

Neljä kivikovasta Israelin liigasta ja yksi yhtä kivikovasta Serbian liigasta. Toki kakkostilojen kimara on hitusen tätä komeampi.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #259 : 12.02.2015 klo 12:57:06

Kisojen All Stars -kentällinen valittu. Aikamoista hassuttelua valita kokoonpanoon kaksi maalivahtia. Kenttämuodostelmana 3-5-2. Mitalistien ulkopuolelta ei keksitty tähdistöön ketään.

Uutinen
CAF Team of the Tournament
Goalkeeper: Sylvain Gbohouo (Côte d’Ivoire) – Robert Kidiaba (RD Congo)
Defenders: Serge Aurier (Côte d’Ivoire), Harrison Afful (Ghana),  Abib Kolo Toure (Côte d’Ivoire)     
Midfielders: Andre Ayew (Ghana), Yaya Toure (Côte d’Ivoire), Max Alain Gradel (Côte d’Ivoire), Yannick Bolasie (DR Congo), Gervinho (Côte d’Ivoire)     
Forwards: Christian Atsu (Ghana),  Wilfried Bony (Côte d’Ivoire)


http://cafonline.com/en-US/NewsCenter/News/NewsDetails?id=N5LLNBRtUVsPZJSOkHVjrw%3d%3d
Matumona

Poissa Poissa


Vastaus #260 : 12.02.2015 klo 18:09:09

Affulin tilalle Baba Rahman ja Yaya Touren tilalle Afriyie Acquah, niin alkaisi näyttämään jo paremmalta. Afful pelasi varsinkin alkulohkovaiheessa melko hasardisti, mutta paransi toki loppua kohti. Toki roolitus esimerkiksi ensimmäisessä pelissä ei oikein sopinut hänelle.
joe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: .


Vastaus #261 : 02.04.2015 klo 19:46:48

http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Maroc-le-tas-annule-les-sanctions/547873

http://yle.fi/urheilu/marokko_saa_osallistua_seuraaviin_afrikan_mestaruusturnauksiin_-_cas_muutti_paatosta/7908559

Marokon bännit peruttiin kuten odotettavissa olikin.
Asilum

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & maajoukkue +Italialainen fudis.


Vastaus #262 : 06.04.2015 klo 13:44:56

Bänneista puheen ollen.. The Gambia on kärsinyt nyt rangaistuksensa ja on taas mukana seuraavissa karsinnoissa. Eli mm. Abdou Jammeh, Demba Savage, Ebrima Sohna ja mahdollisesti myös Ousman Jallow ottavat osaa.

Taitaapi bännit ulottua sittenkin 2016 toukokuuhun saakka, eli eivät taida osallistua karsintoihin.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2015 klo 23:29:45 kirjoittanut Asilum »

 
Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa